Terug naar site

Covid 19

Hoe gaan de 8 archetypes van ons onderbewustzijn om met het grootste en tegelijkertijd kleinste gevaar van de afgelopen tijd?

7 januari 2022

+

Aan het eind van 2019 kwam het grootste gevaar van afgelopen jaren uit China naar ons toe. Hoe gaan de 8 archetypen om met dit gevaar? Herken je de archetypen bij jezelf of anderen? Of zijn er meerdere tegelijkertijd actief?

Mijn eigen eerste reactie was dit is een supergevaarlijk virus. Ik zag beelden uit China waar voordeuren werden dichtgelast. Ik dacht dat doen ze vast niet voor niets. Toen er tijdens carnaval 4 besmettingen waren wist ik al dat we de verspreiding van covid niet tegen zouden kunnen gaan in ons land.  Later ging mijn innerlijke wetenschapper aan de slag met het falsificeren en werd mij al vrij snel duidelijk dat het helemaal niet zo'n gevaarlijk virus was. Ja er gaan mensen dood, maar er gaan altijd mensen dood. Ook mensen die kerngezond lijken. De risicogroep bestaat vooral uit oude of mentaal en/of lichamelijk ongezonde mensen. Ik begrijp echt wel dat mensen bang zijn voor de dood en het voor familie en vrienden lastig is een geliefde te verliezen. De pijn van verlies is echt. Echter is deze pijn niet nieuw. De enige die de pijn van verlies niet heeft is degene die het leven verliest. Op dit moment vind ik de polarisatie en sociale op en uitsluiting veel gevaarlijker dan het virus zelf. En dan nog de schuldenberg waarmee we onze kinderen opzadelen om dit ooh zo gevaarlijke virus te remmen. Onze kinderen zullen er gebukt onder gaan. Los van alle mentale schade die mondkapjes en maatregelen op de psyche nu al hebben. Het wordt een verloren generatie. Maar niet getreurd elk spel kent winnaars en verliezers. De verliezers zijn altijd dezelfden en de winnaars ook. De eerste 4 archetypen verliezen altijd en de laatste 4 winnen. Lees hieronder hoe de 8 archetypen met het gevaar Covid omgaan.

 

Wat doet het archetype de Strijder?

De strijder gaat de strijd aan met het virus

De strijder zal er alles aan doen om zijn imuunsysteem op te krikken. De strijder is gaan sporten, vitamine pillen slikken gezond eten en doet aan mindfulbess. Maar ook als je vaccins neeemt behoor je tot de groep strijders. Je spuit namelijk een deel van het virus in om jezelf sterker te maken. Je lichaam kan als het ware oefenen. Persoonlijk heb ik mijn dosis vitamine c en zink verhoogd.

Wat doet het archetype de Vluchteling?

De vluchteling pakt zijn biezen en vlucht naar een betere plek

Omdat covids wereldwijd is heeft de vluchteling niet echt een plek om naartoe te gaan. Nergens ben je veilig. Vluchten kan niet voor dit gevaar. Wel kan je handen wassen en 1,5 meter afstand houden om het gevaar voor te blijven. Ook het mijden van sociale settings kan je zien als een vorm van vluchten. Persoonlijk meed ik de laatse jaren al grote groepen mensen. Ik voel me er niet op mijn gemak. 

Wat doet het archetype de Gevangene

De gevangene bouwt muren vanuit zelfbescherming. 

Wanneer je vergeet deze muren weer af te breken leiden diezelfde muren altijd naar een gevoel van eenzaamheid. 

De lockdown is een vorm van gevangenschap. Het is en vorm van isolatie.

Ook het mondmasker is een vorm van een muur bouwen tussen het virus en jou. Of als je het masker op doet om anderen te beschermen is het een muur tussen het virus en de ander.

Gevolgen van fight flight freeze?

De Patient

Wanneer ondanks alle inspanning van de strijder, de vluchteling en de gevangene Covid toch een gevaar blijft krijgen we pas echt problemen. Wanneer we namelijk de strijder, de vluchteling of de gevangene uithangen gaat ons imuunsysteem uit. Hoe dit precies werkt lees je hier. 

Met een imuunsyteem dat staakt wordt je vatbaar voor virussen, bacteruien en andere kleine gevaren als kankercellen.  He wat? Je imuunsysteem gaat uit aop het moment dat er een gevaarlijk virus rondgaat? Ja wel als je in fight flight freeze modus blijft hangen! Aangezien covid al 2 jaar lang als mega gevaar weggezet wordt zitten veel mensen al 2 jaar met een verzwakt imuunsysteem. Helemaal nu de vaccins ook nauwelijks meer werken zijn vele mensen ten einde raad. Daar buiten gelaten alle onzekerheden van ouders die elk moment weer les kunnen geven aan kindere, ondernemers wdie wel of geen steun krijgen die wel of niet moet worden terugbetaald. Zoveel onzekereheid kunnen enkel de meest stresbestendige mensen aan. 

Is de 100% oversterfte dan een verassing met covis als supergevaar en alle ander gevaren die uit de maatregelen voortkomen? 

 

Droomresultaat

Speler

Hoe om te gaan met covid?

De Wetenschapper

De wetenschapper gebruikt de methode falsificatie

De wetenschapper gaat op zoek naar wat hij zeker kan weten over covid. De echte wetenschapper gebruikt falsificatie en niet confirmatie. 

Falsificatie is de wetenschappelijke methode om ideeen te falsifiseren. Je kan niet bewijzen dat iets waar is. Je kan wel bewijzen dat iets niet waar is. 

De Leider

De leider kiest zijn eigen koers

De Boeddha

De boeddha gebruikt de methode depolarisatie.

De beoddha realiseert zich dat mens en virus altijd hand in hand zijn gegaan. Dat de mens