Terug naar site

Vloggers in de burn-out!

· Werk en Geld

Afgelopen week kwam ik dit radiofragment tegen. Naast hardwerkende leraren en ziekenhuispersoneel wordt de werkdruk nu ook vloggers te veel. Ze verdwijnen in een burn-out.

Toen ik dit hoorde ontstond er bij mij de nodige weerstand. Ik kreeg behoefte het op te nemen voor de vloggers.

Begrijp de burn-out

Wat uit het radiofragment duidelijk blijkt is dat zowel Kees van Amstel als Peter R de vries net als vele anderen niet begrijpen hoe een burn-out werkt. Een burn-out is namelijk niet gebaseerd op de werkelijkheid maar op hoe iemand de werkelijkheid ziet. En daarom kan je overal gestrest van raken en overal een burn-out van krijgen.

Stress en burn-out is reactie op gevaar

Als een vlogger gestrest raakt van dalende kijkers is dat niet zo vreemd. Stress is een reactie op gevaar. Van die kijkcijfers betaalt de vlogger namelijk het brood op zijn plank en het dak boven zijn hoofd. Sterker nog, via de belasting betaalt de vlogger ook het brood en het dak van mensen als Kees van Amstel bij de publieke omroepen. Als de staat besluit de geldstroom naar de publieke omroep te blokkeren zou ook Kees van Amstel de nodige stress ervaren en misschien wel in een burn-out belanden.

Dalende kijkcijfers zijn een minder groot gevaar voor mensen bij de publieke omroep. De staat zit er namelijk altijd nog tussen. En kennelijk besteedt de staat liever haar geld aan een publieke omroep die vloggers met een burn-out belachelijk maken dan oplossen van de echte problemen. De honger, de uitbuiting of de opwarming van de aarde.

Je mag van vloggers vinden wat je wilt. Als je het niks vindt dan hoef je er niet naar te kijken. Maar 'medialand' profiteert op allerlei wijzen mee van het succes van de vloggers. In dit geval door ze op de hak te nemen

Zelf volg ik een paar vloggers. En ik ben van mening dat 20 jarige jongens met pukkels op hun voorhoofd soms nog betere informatie verschaffen dan dan menig staatsjournalist.

Vloggers een bedreiging?

Misschien worden de staatsomroepen wel bedreigd door de vloggers van 'youtubeland'. Op bedreiging reageren we met fight flight freeze. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Missschien is dat de reden dat vloggers door staatsmedia in een hoek gedrukt worden.

Geld en burn-out

Wanneer je inkomstenstroom in gevaar komt, komt direct je overleving in gevaar. Met ons geld kopen we ons brood op de plank om ons te voeden. Ons huis om onszelf en geliefden te beschermen. En de gadgets waarmee we het andere geslacht aantrekken om ons voort te planten. Stress en burn-out als reactie op op dalende kijkcijfers is dus een totaal normale reactie. Niet een reactie die je verder helpt helaas. Om goed te reageren op gevaar moet je iets veranderen aan je wiring.

Voor mensen die last hebben van energieverlies of een burn-out. Ik sta voor jullie klaar. Of je nu vlogger, radio- of stemmingmaker bent.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK