Terug naar site

Vrijheid en keuzestress

Na de verkoop van mijn bedrijf hoefde ik een jaar niet te werken. Elke dag kon ik bepalen wat ik wilde doen. Elke minuut zelfs. In het begin was dit fijn. Surfen, hiken over prachtige kliffen en espresso drinken voor 60 cent. Mijn 9-5 vrienden vonden dat ik de droom leefde. Dat vond ik zelf ook. Maar ook vrijheid heeft zijn valkuilen!

Keuze

In het afgelopen jaar heb ik mezelf en mijn concept verder ontwikkeld. Daarvoor belde ik geregeld met mijn testpanel. In het begin maakten we belafspraken via de mail of whatsapp. Dit kostte elke keer drie tot vijf mails om tot een afspraak te komen. Iets wat ik als productiviteitsnerd verspilde energie vind. Maar er gebeurde nog iets veel ergers. Als iemand mij vroeg om op dinsdag twee uur te bellen checkte ik eerst de surfvoorspelling. Als er op dat moment goede golven zouden komen wilde ik liever surfen. Zo ging er veel tijd verloren aan twijfel over het maken van een juiste keuze. Resultaat was dat ik uiteindelijk minder surfte en mijn concept langzamer ontwikkelde dan nodig was.

In mijn vorige bedrijf werd ik ook al geconfronteerd met de nadelen van te veel vrijheid. Als eigenaar wilde ik het beste voor mijn werknemers zodat zij weer het beste aan onze gasten konden geven. Vanuit mijn perspectief was vrijheid het allerbeste. Dus liet ik mijn team heel erg vrij. Alleen wanneer onze gasten nadelen zouden ondervinden greep ik in. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat mensen floreren in verschillende mate van vrijheid. Waar de één floreert in vrijheid verliest de ander zichzelf in twijfel. Bang om een verkeerde keuze te maken. Faalangst met als gevolg keuzestress. De keuze wordt een gevaar. Op elk gevaar reageren we met fight, flight of freeze. Bijvoorbeeld:

  • Fight: het opzoeken van de keuze. Hoe sneller ik een keuze maak des te sneller ben ik van de keuze af.
  • Flight: Vluchten weg van de keuze. Ik doe alsof ik het te druk heb, mijn materiaal niet werkt of een familielid ernstig ziek is. Dan vraagt niemand naar de keuze die ik gemaakt had moeten hebben.
  • Freeze: Niet meer weten wat te doen. Overspannen, overwerkt en burn-out als gevolg.

Autonomie

Door autonomie goeroes als Ricardo Semler is het idee ontstaan dat wanneer je werknemers vrijheid geeft alles beter gaat. Minder conflict, meer engagement en minder burn-out. Deze voordelen krijg je alleen als mensen met autonomie weten om te gaan. Semler bijvoorbeeld heeft jarenlang mensen kunnen selecteren die autonoom kunnen werken. Dat zijn mensen die verantwoordelijkheid durven nemen. In zijn organisaties is zelfs de selectie van autonome werknemers autonoom. Collega's zoeken namelijk zelf nieuwe collega's uit.

Those without choice believe that having choice is freedom. Those with choice know that making the choice is freedom.

Geef je iedereen in een willekeurige organisatie autonomie dan zal je van een koude kermis thuiskomen. Meer conflict, minder engagement en meer burn-out. Simpelweg omdat niet iedereen zoveel verantwoordelijkheid aan kan.

Geef je verantwoordelijkheid uit handen?

Geen verantwoordelijkheid nemen is de voorbode van een hoop stress en weinig succes. Ten eerste heb je weinig invloed op je eigen leven. Als je zelf niet kiest kiest een ander voor je. En zal je altijd slachtoffer zijn van omstandigheden. Ten tweede is er in de toekomst weinig ruimte voor slachtoffers. Mensen die niet kunnen en willen kiezen doen uitvoerend werk. Werk dat eenvoudig vervangen kan worden door robots en computers.

3 manieren om succesvolle keuzes te maken 

1 Voel

Ons lichaam is de beste tool die we hebben. Je lichaam geeft in een split second aan of een keuze goed is. Weet jij hoe je naar je lichaam kan luisteren?

2 Maak keuzes en leer

De enige slechte keuze is een niet gemaakte keuze. Twijfel niet. Maak een keuze: links of rechts. Als een keuze verkeerd uitpakt heb je tenminste iets geleerd.

3 Pak je verantwoordelijkheid

Neem de verantwoordelijkheid voor je keuzes. Ontdek oorzaak en gevolg. Oorzaak en gevolg is iets anders dan schuld. Schuldig is een oordeel. We hoeven niemand te veroordelen. Ook onszelf niet.

In het kort:

Autonomie kan fantastisch werken als je weet hoe je keuzes moet maken. Als je dat nog niet kan groeit autonomie uit tot een ware nachtmerrie voor werknemers en werkgevers. Je hebt nu de kans om te leren keuzes maken. Neem de leiding over je leven, het heft in eigen handen en verander keuzestress in succes.

Nu aan de slag: pak je verantwoordelijkheid

1 Vul dagelijks de stress detector in. Via de stress detector achterhaal je de wiring die je stress veroorzaken. Verander zelf je stress in succes.

2 Plan rechtstreeks een online coaching sessie in mijn agenda wanneer jou het beste uitkomt. Met begeleiding verander je stress een stuk sneller naar succes.

3 Verlos jezelf tijdelijk van alle stress en boek een privéretreat met mij in Portugal. Tijdens je privéretreat leggen we het fundament om stress voorgoed te transformeren in succes.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK