• Burn baby burn

  Met 1.5 jaar achter de rug griste ik een pan met kokend water uit mijn moeders handen. Het kokende water kwam op mijn dunne peuterhuid die tot derdegraads verbrande. Je moeder is degene die je beschermt tegen pijn en gevaar. In de enkele gevallen dat het haar niet lukt is haar kus het beste medicijn tegen pijn. Tegen de brandende pijn van kokend water werktemijn moeders kus helaas niet.

   

  Als een speer reden we naar het ziekenhuis. Daar aangekomen moesten mijn ouders me achterlaten. Ze mochten niet blijven slapen. Daar lag ik met een voor mij ongekende pijn op een onbekende plek met onbekende mensen. Mijn ouders hadden me verlaten en op het moment dat ik ze het meest nodig had . De volgende dag kwamen ze bezoek zodra het kon. De speelgoed tractor die ze voor me mee hadden genomen gooide ik woedend door de kamer.

   

  Mijn moeder liet mij in één dag op drie manieren in de steek. Ze wist me niet te behoeden voor de extreme pijn, ze wist de pijn niet weg te halen en ze liet ze me ook nog alleen achter op een onbekende plek. Op die dag kreeg mijn vertrouwen in mijn moeder en mensen in het algemeen een flinke opdonder.

  Als ik begrijp dan ben ik veilig

  Geboren in 1940 groeide mijn vader zijn eerste vijf levensjaren op in oorlogstijd. Hij leerde dat mensen in staat zijn elkaar allerlei gruweldaden aan te doen. Om zijn eigen kinderen tegen gevaar te beschermen waarschuwde hij ons dat je altijd moet weten wat er gaande is. De joden die wisten wat er gaande was waren immers gevlucht. Wat ik toen nog niet wist is dat er een overtuiging in mijn onderbewustzijn verankerd werd die 25 jaar lang mijn koers zou bepalen. Als ik begrijp, dan ben ik veilig. Dat is wat ik diep van binnen geloofde. Weten wat er gaande is werd mijn levensmissie en veroorzaakte een onverzadigbare honger naar kennis.

   

  Op mijn 12e handelde ik op de AEX. Op mijn 14e verdiepte ik me in het politieke (macht) spel. Op mijn 16e las ik de toekomstscenario's van de Shell die het bedrijf ongekende successen hebben opgeleverd. Op mijn 18e deed ik zelfstudie VWO om naar de universiteit te kunnen. In de folder van de opleiding Sociale Geografie stond namelijk dat in die studie uitgelegd zou worden waarom de wereld werkt zoals die werkt. Wat mensen doen op welke plek en waarom. Ik geloofde wat er in de folder stond. Als er al mensen zijn die weten hoe het werk zouden dat de wetenschappers moeten zijn toch? De studie zag ik als middel om te begrijpen en eindelijk veilig te zijn.

   

  De eerste anderhalf jaar waren fantastisch. Ik kreeg veel nieuwe kennis en was omringd met mensen die ongeveer naar hetzelfde op zoek waren als ik. Ik deed er een minor Sociologie bij omdat ik steeds meer inzag dat het menselijk handelen bepaald hoe onze wereld er uitziet. Echter kwamen er langzamerhand scheuren in het beeld dat ik van de wetenschap had. Hoe meer ik aan wetenschap deed des te duidelijker werd het dat ook de wetenschappers het niet weten. Na drie jaar wist ik voldoende en gaf de hoop op dat de wetenschap met antwoorden kon komen die ik zocht. Ik behaalde mijn Master in Science maar gaf de hoop op antwoorden via de wetenschap op. Hoe meer ik begreep des te meer dingen ik niet begreep en des verder weg mijn behoefte aan veiligheid was.

  Surfing the waves

  Tijdens mijn studie ging ik voor het eerst naar een surfcamp aan de Franse Atlantische Oceaan. Het leven op een surfcamp was voor mij leven in het paradijs. Na één week was ik helemaal verkocht. Leuke, chille mensen, weinig ego en veel surfen. Surfen is iets magisch. Het is zo moeilijk dat het alle aandacht vergt van bewust en onderbewustzijn. Je problemen verdwijnen omdat je simpelweg geen tijd hebt om erover na te kan denken. Je gebruikt alle capaciteiten die je hebt. Ik noem het ook natuurlijke meditatie. Ik voelde aan alles dat dit mijn wereld was. Ik begon onderaan de ladder als hulpje op het surfcamp. Na een paar weken was ik chief beach party. Een zomer later was ik chef kok en toen ik alle ins en outs kende was ik weer en zomer later surfleraar en manager. Tijdens mijn studie gaf ik al leiding aan een team van 20 man crew die samen een topvakantie organiseerden voor 200 gasten per week.

  Een klein paradijsje

  Na het afronden van mijn studie kocht ik een deel van een surfcamp van vrienden en werd ik mede eigenaar. Een decenium lang bouwden mijn team en ik een wereld waarin gasten en mijn team zich veilig voelden. Een wereld zonder oordelen, een wereld waar je goed bent zoals je bent. Een wereld waarin je plezier hebt. Een wereld waarin je kan ontspannen. Een wereld waarin mensen meer durfden. Ik deed dit puur op gevoel en het lukte bij vrijwel iedereen. Waarom het bij sommige mensen niet lukte was mij toen nog een raadsel. Deze enkelingen kosten me wel verreweg het grootste gedeelte van mijn tijd en energie. En ze waren in staat met hun negativiteit en onvoorspelbare gedrag de ervaring van rest van de groep naar beneden te halen. Ik begreep niet waarom mensen dit deden en daarmee werden ze voor mij ook onveilig.

   

  Doordat het succesvol was groeide ik er steeds meer uit. Ik zat meer in de 'gevaarlijke "buitenwereld dan in de door mij gefaciliteerde veilige wereld. Toen ik uitgespeeld was verkocht ik mijn deel van het bedrijf en vertrok met mijn camper, de vogels en de zon naar het zuiden van Portugal.

   

   

  Ontspanning is het geheim van leren surfen. Ontspanning is het geheim van elke prestatie. Als je gespannen surft ben je altijd te laat. Als je gespannen bent kan je niet leren. Het mooie van mijn wereld was dat ik elk jaar opnieuw kon experimenteren met de fysieke set-up. Duintje hier, bosje daar en spelen met zon en schaduw. Elk jaar werd het beter en leuker. Met de sociale setting kon ik elke week experimenteren omdat er elke week nieuwe gasten komen. Dat maakte het voor mij één grote speeltuin. "Gevaarlijke" invloeden van buitenaf hield ik tegen. "Gevaarlijk" gedrag werd niet getolereerd. Veiligheid van buiten werd uitgenodigd en veilig gedrag gestimuleerd. In deze wereld was het fantastisch.

   

  Aanvankelijk dacht ik dat ik een jaar in Portugal zou blijven. Het werden er vier. Ik trok mij een beetje terug van de wereld. Aan een paar goede vrienden en goede surf had ik voldoende. Het gaf me de tijd om uit te zoomen. Ik was is staat bijna iedereen te laten floreren, maar er waren enkele uitzonderingen. Alle skills die ik had waren niet voldoende. Er ontbrak nog een puzzelstuk. Inmiddels had ik me NLP en andere technieken eigen gemaakt. Alle trucjes die ik leerde werkten wel tijdelijk maar op de lange termijn vielen mensen weer terug in het oude voor hen ongewenste gedrag. Via Zen en Boeddhistische filosofie kon ik steeds dieper naar binnen kijken. Ik ontdekte mijn eigen onderbewustzijn 10 keer sterker is dan mijn bewustzijn en mijn gedrag aanstuurt. Ik begon mijn gedrag te observeren en kon zo in kaart brengen wat mijn onderbewustzijn geloofde.

   

  beperkende overtuiging als ik begrijp dan ben ik veilig. Er was natuurlijk altijd iets dat ik niet begreep en dus zou ik nooit veilig zijn. Die veiligheid die ik zo graag wilde.

   

  Ik veranderde mijn overtuiging in: Ik begrijp en ik ben veilig.

   

  k wist dat er nog een stukje van de puzzel miste ondanks wetenschappelijke en de praktijkervaring die ik had opgedaan. Via NLP en Oosterse filosofie leidde mijn reis steeds meer naar binnen naar mijn onderbewustzijn. Ik ontdekte mijn onderbewuste behoefte aan veiligheid en

   

   

  Mijn vrienden hadden problemen met hun camper en stonden bij een garage. Er zaten twee honden aan de ketting om de garage te bewaken. En er liep nog één pup rond. Haar broertjes hadden al een huis gevonden. Teefjes vinden moeilijk een thuis omdat die meer kosten. In een impulsief moment vroeg ik wat zo'n hond moest kosten. Die krijg je gratis mee. Ik kon mijn oren niet geloven. Ik vroeg of ik haar mee mocht en opeens had ik een hond. Na een nachtje slapen realiseerde ik me dat ik een serieus grote hond in huis had gehaald. This is going to be the biggest dog of the village melden mijn dorpsgenoten. Ik had nog nooit een hond gehad en wilde het goed doen. Na twee dagen video's kijken Van Cesar Milan de beste hondentrainer ter wereld viel bij het kwartje. Het is jouw taak om je hond veiligheid te beiden. Als jij geen veiligheid biedt gaat je hond het zelf doen. Hij gaat blaffen, bijten en vluchten. Als je veiligheid biedt wil je hond niets liever dan bij jou zijn.

  Portugal Algarve

  Ik was met stomheid geslagen. Opeens zag ik de bomen en het bos. Ik realiseerde me dat wat voor honden geld ook voor mensen geld. Als jij voor veiligheid zorgt willen mensen niets liever dan bij je zijn. Na al mijn jaren zoeken naar de missing link bij wetenschappers, coaches, spiritueel gedachtegoed kon ik het niet vinden. En nu verteld iemand die nooit naar school is geweest zo veel meer wijsheid dan al die anderen bij elkaar. Ik paste het meteen toe. Als mijn hond vervelend was ging op op zelfonderzoek welk onveilig gedrag ik had vertoont. Een hond is een fantastische spiegel. Het gedrag verteld je direct wanneer je onveilig bent. Nu heb ik een fantastische hond. Ze voelt zich veilig en wil altijd bij e zijn. Ze weet dat als het er op aankomt ik haar zal beschermen.

  Eén keer kon ik haar niet beschermen. Op 1 januari ging ik surfen en Goofy bleef op het strand. Er werden een paar vuurpijlen afgestoken, Goofy werd bang en kon mij nergens vinden. Ik was immers in de oceaan. Ze nam het heft in eigen handen en zette het op een lopen. Normaal als ik uit het water wacht Goofy me op en is ze superblij dat ik er weer ben. Nu was ze er niet. Zelfs na het omkleden, zoeken op het strand en fluiten was ze er niet. Na uren zoeken en toen het donker werd ging ik radeloos naar huis. Dankzij sociale kon ik haar om 11 uur s avonds 5 kilometer landinwaarts ophalen. Ze is tot op de dag van vandaag nog steeds als de dood voor vuurwerk. Ze heeft een vuurwerk trauma.

   

  Veiligheid voor mensen

  Veiligheid bieden voor mensen is lastiger. Wat voor de één veilig is, is voor de ander gevaarlijk. De ene ziet verandering als een gevaar en de ander ziet niet veranderen als gevaar. Daarom staan conservatieven altijd tegenover progressieven. Dit impliceert dat je het nooit voor iedereen veilig kan maken. Je zal moeten kiezen. Zelfs niet kiezen is ook een keuze.

  Mijn purpose: Veiligheid en Spel

  Mijn purpose: Veiligheid en Spel

  Mijn hele leven heeft gedraaid om veiligheid, veiligheid zoeken voor mezelf en veiligheid bieden aan anderen. Veiligheid is een tovermiddel. In een veilige omgeving gebeuren fantastische dingen. Mensen die zich veilig voelen leveren ongekende prestaties. Mensen die zich veilig voelen durven te spelen. Ze hebben zelf plezier en met elkaar. Het is mijn doel om spel en veiligheid te verspreiden door zelf veilig te zijn en te spelen.

  Mijn purpose: Veiligheid en Spel

  Mijn purpose: Veiligheid en Spel

  Elke keer als ik vecht, vlucht of verstijf gedrag vertoonde ging ik op zoek naar het onderliggende gevaar. Goofy hielp daar enorm bij. Een hond wordt namelijk vervelend wanneer je uit overlevingsgedrag bevelen gaat geven. Mensen trouwens ook. Dat gevaar neutraliseerde ik en dus hoefde ik geen overlevingsgedrag meer te vertonen. Elke vecht, vlucht of verstijf reactie gebruikte ik om gevaar te vinden. In het begin was het heel veel. Ik vond gevaar dat ik niet waardevol was, niet goed genoeg. Toen ik besloot dat alleen ik recht had om mijn eigen waarde te bepalen viel ook het vecht vlucht verstijf gedrag daaromtrent weg. Het werd snel lichter om mij heen. Ik werd lichter. Als bij een ballon gooide ik de zandzakken overboord mijn vlucht kon beginnen.

  De geheime kaart

  Het resultaat 25 jaar zoeken naar veiligheid is een kaart van het onderbewustzijn. Met deze kaart kijk je dwars door mensen hun maskers en façades heen. Dat is voor mensen die zichzelf willen verstoppen niet fijn. Maar voor mensen die vooruit willen is het een geschenk uit de hemel. Deze kaart is krachtig en in verkeerde handen zelfs levensgevaarlijk. Daarom krijg je de kaart alleen als je weet hoe je er mee om moet gaan. Aan een baby die alles in zijn mond stopt geef je ook geen vlijmscherp mes.

  Mijn veiligheidsprobleem is niet alleen opgelost doordat ik iedereen begrijp. Mijn veiligheidsprobleem bestaat niet meer omdat ik de gevaren uit mijn onderbewustzijn uit het veld heb geruimd.

Alle berichten
×
×
*Company address:
Wiecherlinckstraat 174
8011KN Zwolle, 
Overijssel
The Netherlands

*Websites
www.theplaypotential.com
www.vanstressnaarsucces.com
www.charismatischleiderschap.nl
Phone +31634777164
Mail: lars@theplaypotential.com

*Bank
ABN AMRO
IBAN: NL75ABNA0626554705
BIC: ABNANL2A

*Chambers of commerce
KVK: 67793096
VAT number: NL193902953B02

1 Website
By using or accessing the Site in any way, viewing or browsing the Site, or adding your own content to the Site, you are agreeing to be bound by these Terms of Service.
1.1 Intellectual Property
The Site www.theplaypotential.com, www.vanstressnaarsucces.com and 
www.charismatischleiderschap.nl and all of its original content are the sole property of The Play Potential.
1.2 Termination
The Play Potential reserves the right to terminate your access to the Site, without any advance notice.
1.3 Links to Other Websites
Our Site does contain a number of links to other websites and online resources that are not owned or controlled by The Play Potential.
The Play Potential has no control over, and therefore cannot assume responsibility for, the content or general practices of any of these third party sites and/or services. Therefore, we strongly advise you to read the entire terms and conditions and privacy policy of any site that you visit as a result of following a link that is posted on our site.
1.4 Changes to This Agreement
The Play Potential reserves the right to modify these Terms of Service at any time. We do so by posting and drawing attention to the updated terms on the Site. Your decision to continue to visit and make use of the Site after such changes have been made constitutes your formal acceptance of the new Terms of Service.

2. Services events, courses, camps, workshops, seminars and coaching
2.1 Subscription
By clicking on the “subscribe” button on one of our event pages the Participant purchases the service, event, course, workshop, camp, seminar or coaching (from now on course) and commits to attend it in the date and place chosen. The Play Potential (from now on The Play Potential) upon communicating to the Participant at least 20 days before the beginning of the course, has the faculty to change (a) the location of the course and/or (b) the date of it, for organisational purposes and for the best results. The Play Potential will communicate to the participant the new dates and/or the new location of the Course via e-mail and/or by phone. In that case, the Participant can attend the Course, wherever it’ll be organised, as long as, up to 10 days before the beginning of the Course which has been postponed or moved to another location, he timely informs that by writing to The Play Potential via certified mail with advice of delivery, or by phone or via e-mail. In any case, the Participant’s right to recede from the present contract will not be affected and it needs to be exerted by sending a certified mail with advice of delivery to The Play Potential up to 10 days from the date in which he receives the communication of the change of location or the variation of the date of the Course.
2.2 Organisation of the course
The organisation and management of the Course are taken care by The Play Potential or one of their partners, residing in Krommedijk 4
9464TK Eexterzandvoort, Drenthe.
2.3 Cancellation rights
If the Participant decides to withdraw within 15 days after booking the Course, he has the right of a 100% refund of what he paid.
If the participant doesn’t cancel the course he will not be refund.
2.4 Expenses
The travel and hotel expenses are not included in the expenses for the participation to the Courses if not communicated otherwise.
2.5 Privacy policy
By signing the present contract the Participant expresses his consent to the treatment of the personal data which will be handled for the registration of this initiative, for statistical data processing and to send, if agreed upon, commercial information regarding products and services of The Play Potential, with computerised methods, strictly need for those purposes. Giving your personal data is necessary for the execution of the service, which includes, at the discretion of the Client, the forwarding of commercial information. The holder of your personal data is The Play Potential, having its head office in Krommedijk 4
9464TK Eexterzandvoort, Drenthe, the Netherlands. The Client is entitled to exert his rights of article 7 of Legislative Decree (D.Lgs.) 196/03 (access, integration, correction, opposition, cancellation) with regards to the above-mentioned holder responsible for the treatment of your personal data. The data will be treated by people in charge at The Play Potential to handle the event, marketing and administration and can be communicated to The Play Potential companies for the same purposes of the data collection.
2.6 Force Majeur
In case The Play Potential fails to respect the obligations deriving from the present contract due to a cause not imputable to the company itself, The Play Potential will have the faculty to suspend temporarily and/or permanently its compliance to contract; any costs already sustained by the Participant, in the case of an early termination of the contract, due to a non-fulfillment and/or negligence not ascribable to The Play Potential, will be refunded proportionally to the Participant. As non-ascribable cause, and as a non-comprehensive example and, it means, among other things, “force majeure, fortuitous event, and as a non-comprehensive example, natural disaster, strikes, sudden deaths”. Among the non-ascribable causes are included other things, diseases of the staff and/or the trainers, the unavailability of the location, war situations, nuclear and natural disasters which prevent the execution of the Course. The Play Potential declines any responsibility deriving from any disease/sickness and/or any kind of psychological/emotional disease which could stem during the course and/or for any material or immaterial harm deriving from an incorrect use of any information /or technique suggested during the Course.
In case the participant is under 18, the parents will sign the detailed agreement of each course at the moment of registration on the first day of the course.
2.7. Execution of the course
The Play Potential retains the right and faculty to have their trainers and coaches leading the activities or parts of them and are not personal responsable for any injure or emotional or physical damage at the participant


3 Copyright
The copyright on the data collection, brochures, study and training materials, text books, informative sheets, photocopies, manuals, charts, CDs, DVDs and the other written materials provided and used in the Course, which are published by The Play Potential, from now on called “the materials”, is up to The Play Potential, unless on the same material is mentioned a third part who has the copyright. Without expressed written authorization from The Play Potential, the Participant will not published the data extracted from the materials under any form and will not duplicate or spread them in any way. Also the copyright on the program material, on the documents, in written form as well as electronic digital form, on offers, letters, reports, evaluations, proposals, CDs, DVDs and similar things derived from the activities of The Play Potentialis entitled exclusively to The Play Potential. The methods of diffusion, as above-mentioned, are not comprehensive. Even in the case of diffusion in a different way from the above mentioned, the copyright and the other rights of intellectual property are not transferred and The Play Potential is entitled to them.


4. Products
4.1 Payment products
All payments are due upon receipt. If a payment is not received or payment method is declined, the buyer forfeits the ownership of any items purchased. If no payment is received, no items will be shipped.
4.2 Shipping Policies
Shipping will be paid for by the buyer in the amount agreed upon by the seller at the time of purchase. If an item is lost during shipping, the total cost of item, including shipping, will be refunded to the buyer by the seller. Shipping costs may double if shipping internationally. If an item is damaged during shipping, seller will not be held responsible.
4.3 Refund/Return Policy
Items are entitled to be refunded or returned based on complaint. If an item is damaged during shipping, a replacement item will be sent free of charge. If an item is unsatisfactory, a written explanation is needed before the item may be considered for a refund. Buyer must take into account the description of the item before requesting a refund. If the item matches the description by the seller and the buyer is unsatisfied, seller is not responsible for refund. Exchanges are granted on a case-by-case basis.
4.4 Cancellation
An item may be cancelled up until payment has been processed. Once payment has been processed, the buyer is responsible for payment.
4.5 Complaints
Any complaints about items or sellers may be sent to our support team: info@weekaway.nl or 0031634777164. There is no guarantee of a resolution. Each case will be looked at individually, and the seller will be in contact as well.
4.6Legalities
The seller is not responsible for any health or safety concerns once the buyer has received the item. If any harm is incurred from the items purchased by the buyer, the seller shares no responsibility.


5. JURISDICTION and PLACE OF JURISDICTION
The present agreement is subject to the Dutch law. The litigations stemming from the present agreement will be subject exclusively the competent Dutch judge.


6. Contact Us
If you have any questions about this Agreement, please feel free to contact us at lars@theplaypotential.com