• Trump VS Obama

  Toen Obama zich verkiesbaar stelde voor een tweede termijn besloot Trump nog 4 jaar te wachten. Hij wist dat hij nooit van Obama zou winnen. De strijder Trump ging het gevecht niet aan omdat hij wist dat hij zou verliezen.

 • Spel is succes

  Achterflap
  Lekt je energie weg? Slaap je slecht of heb je buikpijn van de stress? Op je werk hou je net je hoofd boven water en thuis ben je al tijden niet degene die je wilt zijn?
  Wil jij je sterk, aantrekkelijk en succesvol voelen? Wil je leuke en succesvolle mensen aantrekken als een magneet? Stel je voor dat je met plezier naar je werk gaat en fluitend weer naar huis?
  In dit boek onthult spel expert Lars Boeck zijn unieke methode voor het vinden van jouw spel, plus 23 praktijkvoorbeelden die laten zien dat je met jouw spel:
  stress je allerbeste vriend wordt en niet de vijand is zoals iedereen gelooft
  mentaal, energiek en fysiek sterker wordt dan je ooit had durven dromen
  onweerstaanbaar aantrekkelijk wordt door je maskers aan de muur te hangen en enkel jezelf te zijn
  als met de ogen van superman door de maskers van anderen heen kan kijken
  het absoluut niet eenzaam aan de top is, ondanks wat ‘succes experts’ je willen doen geloven
  Lars ontdekte als eerste de potentie van spel en hij ontwikkelde een unieke methode om die potentie te verzilveren. Met zijn bedrijf is hij actief in Nederland en Portugal en het is zijn droom dat uiteindelijk iedereen zijn eigen spel vind en durft te spelen.


  Ondanks dat alle omstandigheden beter zijn geworden hebben veel meer mensen veel meer stress. Burn-out cijfers stijgen jaar op jaar. En dat terwijl alle kennis voorhanden is. Mindfulness coaches, burn-out coaches, stresspreventie experts schieten als paddestoelen uit de grond. Op het internet struikel je over de gratis, e-books, online programma’s en apps. En toch lijkt het dweilen met de kraan open.

  Jouw spel ligt op de top van de hoogste berg. We hebben de juiste outfit en bagage nodig om bij die top te komen
  De reis bestaat uit ? Fases
  1 bagage dump
  2 fitness
  Ik hoor ook graag waar je bent en helemaal als je de volgende stap niet helemaal begrijpt. Dan help ik je graag.
  Dit is dus geen wetenschappelijk boek ondanks dat ik wel heb gestudeerd.

  Spel is van levensbelang. Een leven zonder spel is onhoudbaar en uiteindelijk ondragelijk. Een leven zonder spel is slechts overleven. Ondanks dat iedereen die dit boek leest goed is in overleven, zullen er slechts enkelen van jullie zijn die goed zijn in leven.
   

   

  Waarom dit boek?
  Ik zal eerlijk zijn. Dit boek heb ik mede geschreven uit eigenbelang. Ik geniet namelijk enorm van een tennisser als Roger Federer, een golfer als Tiger Woods en een voetballer als Messi. Maar ook in serieuze sectoren wordt wel degelijk gespeeld. Op het politiek speelveld zijn Barack Obama, Nelson Mandela en Bill Clinton zijn voorbeelden van topspelers. Van jongs af aan heb ik een fascinatie gehad voor mensen die het moeiteloos lijkt af te gaan. Lang wist ik niet wat nu precies het verschil was tussen Trump en Obama, Nadal en Federer nu weet ik dat wel.
  Met dit boek help ik mensen bij het vinden en spelen van hun eigen spel. Ik geniet enorm van mensen die spelen. Hoe meer mensen hun spel spelen des te meer ik zelf kan mee kan genieten.
  Naast dat ik dit boek schrijf om mijn eigen leven nog leuker te maken vind ik ook dat het belangrijk is om mijn methode voor het vinden van spel te delen. Wanneer mij iets ernstigs zou overkomen zou de methode met mij verdwijnen. Dat zou een groot gemis zijn voor de wereld. In een helder moment werd mij iets gegeven. En ik weet dat het mijn roeping is om dit inzicht door te geven. Mede daarom schrijf ik dit boek.

  Het delen van dit inzicht is veel moeilijker dan ik dacht. Hoe deel je iets als je iets vind dat niet in woorden te vatten is? Hoe deel je iets dat niet te vangen is in hokjes. Het antwoord is je neemt een ander mee op reis naar een dimensie waar geen woorden zijn, geen hokjes. Je creëert een ervaring.
  Ook dat doe ik al van jongs af aan. Is kind hield ik kippen. Als een kip ontsnapt uit het hok voelt ze zich fantastisch. De kip gaat zingen, fladderen en geniet van haar vrijheid. En de kip gaat allemaal lekkere dingen eten, ook uit de moestuin van mijn vader. Dus in de lente en de zomer mochten die kippen niet loslopen. Maar ik vond een blije kip belangrijker dan de groenten in de moestuin. Ik maakte een kleine opening in het gaas en lokte de kippen met een beetje voer naar buiten. Ik hielp de kippen ontsnappen uit hun hok. Ik genoot van dat de kippen genoten. Ook zorgde ik ervoor dat ze niet in de moestuin kwamen. Iedereen blij.
  Wat ik vroeger deed met kippen doe ik nu met mensen. Ik maak een opening in de hokjes waarin we leven. Zodat je als je dat zelf wilt van de vrijheid kan proeven. Wanneer je uit elk hokje ontsnapt bent kom je in een grenzeloze wereld. Een wereld die bestaat buiten woorden en hokjes om.


  geschreven omdat iedereen gun wat ik gekregen heb. Een inzicht, een perspectief een idee. Een idee dat op zich niet moeilijk of ingewikkeld is. Wel is het idee ver van normaal. We leren namelijk via allerlei kanalen het tegenovergestelde. Dat je moet vechten voor je doelen, vechten voor je relatie en dat je moet vechten om aan de top te komen. Om het idee te kunnen gebruiken zal ik eerst het speelveld schoon moeten maken. Opdat er daarna met het idee gespeeld kan worden. Dit boek heb ik geschreven om het idee te delen met zoveel mogelijk mensen. Daarom is dit geen wetenschappelijk boek. Het woordgebruik heb ik zo eenvoudig mogelijk gehouden zodat iedereen het lezen kan.
  Dit boek is niet bedoeld om je te overtuigen van mijn gelijk of andermans ongelijk. Dit boek is bedoeld om je aan het denken te zetten. Dit boek is bedoeld om een ander perspectief naar jezelf en anderen te kijken. Dus speel meet wat je leest. En accepteer vooral niet alles klakkeloos.
  Voor wie is dit boek
  Dit boek is voor iedereen. Of je nu directeur bent van een international of een schoonmaker. Dit boek heeft voor iedereen iets te bieden. Leidinggevenden, CEO’s en praktisch iedereen die met mensen werkt kan veel uit dit boek halen.
   

   

  Een boek over spel?
  Waarom in godsnaam een boek over spel? Spel is toch voor kinderen? Spel is toch iets dat je doet in je vrije tijd? Spel is toch niet belangrijk? Waarom zou ik mijn kostbare tijd besteden aan het lezen over spel? Het idee dat spel niet voor volwassenen, vrije tijd en onbelangrijk is, is waarschijnlijk het domste idee dat de mensheid heeft ooit heeft gekend. Een speltekort is ook levensgevaarlijk voor volwassenen zowel tijdens je werk als in je vrije tijd.
  Een levensgevaarlijk speltekort?
  Een tekort aan spel veroorzaakt een vertroebeling van je zintuigen. Je kan simpelweg minder goed zien, horen en aanvoelen. Als een kras op je bril of een piep in je oren vervormt je waarneming. Je kan echt gevaar niet meer onderscheiden van nep gevaar. Een lieve huiskat wordt een gevaarlijke leeuw. Die nep leeuw die wel naast je op de bank ligt. Ons lichaam reageert op een echte als een nep leeuw hetzelfde. Nep gevaar veroorzaakt chronische stress. Chronische stress is levensgevaarlijk. Naast chronische stress veroorzaakt een tekort aan spel chronisch vechten, vluchten en verstijven. Je kent ze wel; mensen die altijd met iedereen in conflict zijn, of mensen die elk conflict uit de weg gaan. Chronisch vechten vluchten en verstijven veroorzaakt nog meer nep gevaar en dus nog meer chronische stress. En zo ontstaat er een negatieve spiraal die maar één uitkomst kent. Een systeem crash; de burn-out. Zonder spel wordt ook nep gevaar levensgevaarlijk
  Speel je spel
  Door je spel te spelen weet je het verschil tussen echt en nep gevaar. Stress duurt niet langer dan twee seconden. Vechten, vluchten of verstijven doe je alleen als er werkelijk gevaar is. Niet alleen ontsnap je uit de negatieve spiraal van een speltekort, je plukt ook de vruchten van spel. Stel je voor je hebt stress leren gebruiken om je spel te spelen. Stress duurt bij jou maximaal twee seconden. Daardoor ben je ontspannen, fit en gezond. Als je al eens ziekjes bent ben je er zo weer bovenop. Je slaapt goed. Als je wakker wordt ben je vol energie. Er is tussen jou en je gezin veel plezier. Ze kijken er naar uit wanneer je weer van je werk terug kom en de weekenden vinden ze helemaal een feest. Vriendjes en vriendinnetjes komen graag bij jullie over de vloer. Ook op je werk speel je een belangrijke rol. Mensen zien je graag. Ze vertrouwen je en jij helpt ze verder. Alles wat je aanraakt verandert in goud. Je kan veel hebben. Maar als het te veel wordt weet je ook heel vriendelijk nee te zeggen. Je stijgt snel op de ladder maar je stijgt niet alleen. De mensen om jou heen stijgen met je mee. Samen kunnen jullie de hele wereld aan. De wereld ligt aan jullie voeten.
  Reisverhalen als voorbeelden
  Om jouw spel te vinden gaan we samen op reis. Ik neem je mee langs plekken van mijn eigen reis en die van anderen. Stap voor stap komen we dichter bij jouw spel. En elke stap is al een feestje waard. Elke stap kan je maskers afzetten, bagage uit je rugzak gooien. Elke stap is verlichting. Verlichting is niet een beloning aan het eind van de reis. Verlichting begint al bij de eerste stap. Als jij je spel hebt gevonden vormen jouw verhalen een inspiratiebron voor anderen op reis naar hun eigen spel.

  Symptomen van een persoonlijk speltekort
  Als je één of meerdere van de onderstaande symptomen herkent de heb waarschijnlijk last van een speltekort.
  Je hebt stress. Je loopt thuis en of op je werk op je tenen
  Je slaapt slecht, je bent gespannen en alert
  Je energie lekt weg, je bent vermoeid, je laad niet meer voldoende op in een weekend
  Je lichamelijk klachten houden aan en je weerstand daalt, je lichaam hersteld minder snel
  Je hebt ruzies thuis met je partner en je kinderen
  Je hebt conflicten op je werk met collega’s en managers
  Anderen lopen met een boogje om je heen
  Je bedoelt dingen goed maar ze worden vaak als aanval opgevat
  Je voelt je niet meer op je plek, je bent op zoek naar meer betekenis
  Uitdagingen
  Op je reis door dit boek zal je 25 uitdagingen tegenkomen. Ik daag je bij deze uit om de uitdagingen te doen. Door de uitdagingen te doen kan je wat je leest toepassen op jezelf en je omgeving. Daardoor transformeert informatie in weten. En pas als je iets weet, als je iets belichaamt kan je het toepassen. Dit boek krijgt duizend keer meer waarde door de uitdagingen te doen. Doe er je voordeel mee.

   

  Waarom schrijf je een boek over spel?
  Spel is leuk, belangrijk en heeft de kracht ieders leven te transformeren. Hoe je jouw spel speelt deel ik met je in dit boek. En dat is puur goud. Nee nog waardevoller dan puur goud. Jouw spel spelen is onbetaalbaar. De waarde is niet in geld uit te drukken. Ja je gaat er ook geld mee verdienen. Maar dat is een bijkomstigheid en niet het doel.
  Waarom geef je iets dat van onschatbare waarde is, voor een appel en een ei weg in je boek?
  Ik deel de weg naar spel uit eigenbelang. Ik ben namelijk fan van spel. Ik geniet wanneer een Federer ballen slaat die voorheen nog niet mogelijk waren. Ik geniet wanneer Kelly Slater golven surft die voorheen niet te surfen waren. Ik geniet ervan als Richard Branson winst maakt en de wereld een stukje mooier maakt. En door dat de weg naar spel nu vrijgegeven wordt kan iedereen straks wat nu nog maar enkelen kunnen. En daarmee is het schrijven van dit boek een investering in mijn eigen toekomstige genieten.
  Door je spel te vinden en te spelen help je mij en de wereld een stapje vooruit.
  Voor wie is Speel je Spel?
  Om voor zoveel mogelijk mensen de weg naar spel bloot te leggen heb ik het boek zo eenvoudig mogelijk gehouden. Geen ingewikkelde schrijfstijl maar spreektaal in de hoop dat zoveel mogelijk mensen hun spel kunnen vinden. Daarnaast probeer ik het boek zo leuk mogelijk te maken zodat het plezierig is om te lezen.
  Het is niet mijn bedoeling je te overtuigen van mijn gelijk. Neem alsjeblieft niet klakkeloos aan wat ik zeg, maar denk zelf na en voel of je iets voor jou klopt. Ik ben niet op zoek naar volgers, wel op zoek naar medespelers.
  Wat is jouw spel?
  Stiekem heb ik zelf mijn hele leven gespeeld. Waar anderen na de universiteit een serieuze baan namen werd ik surfcoach. Ik kon mijn passie voor het surfen delen en kon zelf veel surfen. Ik ontdekte dat mensen eerst op hun gemak moeten zijn voordat ze iets konden leren. Dus ik vond een manier om ze op hun gemak te stellen. Later als manager en eigenaar probeerde ik ook mijn medewerkers op hun gemak te stellen. Daar waar dat lukte wierp dat enorme vruchten af. Daar waar dat niet lukte heb ik mijn belangrijkste lessen geleerd. Lessen die ik nodig had om nog beter te worden in mijn spel. Lessen die ik hier deel. Dus spel is leuk en belangrijk. Het is mijn spel om spel te doen groeien. Om het de plek op het podium te geven die het verdient.
   

  Independence

  1 WTF is een speltekort levensgevaarlijk?
  Chronische stress en een lange lijst aan lichamelijke problemen zijn symptomen van een persoonlijk speltekort. Een tekort aan spel in relaties stoot af met ruzies en scheiding als gevolg. Op het werk herken je een tekort aan spel door de conflicten,het niet kunnen vasthouden van goede medewerkers, demotivatie van de andere medewerkers en uiteindelijk de burn-out.
  1.1 Persoonlijke gevolgen van een speltekort
  Een persoonlijk speltekort veroorzaakt chronische stress
  Wat is spel?
  Misschien is spel nog een beetje vaag. Mede omdat er een sterke associatie met kinderen ligt. Ik ga in dit hele boek geen definitie geven van spel. Spel is namelijk niet te vangen in woorden of hokjes. Spel is grenzeloos. Wat ik wel kan doen is vertellen wat geen spel is. Dat is namelijk wel te vangen in woorden en hokjes. Wanneer je met dit boek op reis gaat zal je steeds beter wat jouw spel is.

  En hier zit het probleem. Nep gevaar zit niet in de werkelijkheid maar in de bril waarmee we de werkelijkheid waarnemen. Zie het als een kras op je bril. Overal waar je kijkt zie je een kras. Het gevaar is overal waar je kijkt. En dus blijft je amygdala stresshormonen loslaten in je lichaam. Bij nep gevaar wordt stress chronisch.
  3.2 Chronische stress
  Voorbeeld nep gevaar
  Een cliënt van me had een bijna een ongeluk gehad op de snelweg. Op dat moment werd de snelweg aangewezen door als een gevaar. Vervolgens durfde ze niet meer over de snelweg. Een ander cliënt had precies hetzelfde met een tunnel. Zij durfde niet meer door tunnels. Feit is dat de snelweg en tunnels zelf niet gevaarlijk zijn. Het zijn de mensen en vooral gestreste mensen aan het stuur die het gevaar zijn.

  3.2 Gebrek aan spel stinkt
  In het volgende hoofdstuk ontdekken we hoe spel aantrekkelijk maakt. Nu kijken we eerst hoe een gebrek aan spel afstotend werkt. Als je niet kan spelen is het net alsof je stinkt. Anderen lopen met een boog om je heen.
  Door een gebrek aan spel kan je het onderscheid niet maken tussen echt en en nep gevaar. Dat veroorzaakt chronische stress en chronisch vechten, vluchten en verstijven.
  Voorbeeld feedback
  . En dan is er nog de collega die verstijfd. Die gaat letterlijk in freeze mode. Hij kan geen boe of bah meer zeggen. Hij loopt volledig vast.
  Terug naar de vijf behoeften van Maslow.
  Voeding/veiligheid
  Contact
  Erkenning
  Ontwikkeling
  .

  Wanneer je nep gevaar en chronische stress zijn gang laat gaan dan vreet het aan carrières, relaties en aan ons lichaam. Chronische stress holt het ons lichaam van binnen uit. We hebben geen tijd en echte aandacht voor de mensen waarvan we houden. Daardoor blijven we eenzaam en alleen en leeg achter. We voelen ons onbegrepen. Negatieve emoties als angst, onzekerheid, eenzaamheid en wanhoop nemen de overhand. Je zou kunnen zeggen dat je gefaald hebt.
  Voor anderen worden we er ook niet leuker op. Positieve mensen mijden negatieve mensen. Negativiteit trekt negativiteit aan. We schamen ons omdat we niet in staat zijn geweest iets van ons leven te maken. Of we worden boos en wijzen met de vinger naar oorzaken buiten onszelf van ons ongenoegen.
  2.3 Chronisch vechten, vluchten en verstijven faalt.
  Uit de vorige paragrafen blijkt al dat een gebrek aan spel verzwakt en onaantrekkelijk maakt. Wanneer je op halve kracht draait en anderen afstoot draagt dat niet bij aan succes. Het wordt nog erger.
  Vechten tegen verandering
  Alle conflicten op aarde bestaan uit partijen die vechten voor en partijen die vechten tegen verandering. De partij in goede positie wil over het algemeen geen verandering en de partij in slechte positie wil wel verandering.
  Vechten vóór verandering: Communisten
  De communisten vonden dat de Tsaren het niet goed deden. De Tsaren zijn met geweld van de troon gestoten. Stuk voor stuk zijn ze onthoofd. Dat vind ik redelijk gewelddadig. Wanneer je met vechten in een betere positie komt ben je al vergiftigd. De communisten deden tientallen jaren later exact hetzelfde als wat de Tsaren deden. Uit de naam van het volk zijn vele slachtoffers gemaakt. Een van de weinigen die verandering probeerde te bewerkstelligen zonder te vechten was Mahatma Gandhi. Maar zelfs hij had een oordeel dat er iets niet goed was en dat er iets moest veranderen. En Gandi deed niet anderen maar deed zijn lichaam geweld aan.

  Zelfs al win je het gevecht voor of tegen verandering door te vechten heb je sowieso al verloren
  Vluchten van verandering

  Verstijven op verandering
  Mensen die verstijven op verandering steken hun kop in het zand. Daar gaat verandering natuurlijk niet van weg
  Wanneer je geen toegang hebt tot spel blijf je beperkt tot vechten, vluchten of verstijven. En dat is altijd reactief, nooit creatief.

  3.4 Samenvatting
  Met spel kan je onderscheid maken tussen echt en nep gevaar. Wanneer door een gebrek aan spel het onderscheid tussen echt en nep gevaar niet meer kan maken wacht je chronische stress, en chronisch vechten, vluchten en verstijven. En dat zorgt ervoor dat
  we ons mentaal, energiek en lichamelijk verzwakken
  We ons onaantrekkelijk maken en leuke mensen afstoten
  we ons als laatste aan doet passen aan verandering en daarmee ons eigen succes ondermijnen
   

  Passion

  4 Sterk, aantrekkelijk en succesvol
  Spel zie je soms in een speech van Obama, in het tennis van Federer, in het surfen van Kelly Slater. Spel is iets magisch en als er gespeeld wordt kijken we massaal toe. Mensen voelen zich tot spel aangetrokken en worden fans. Spel is spontaan en intuïtief. Elk mens heeft een absolute topspeler in zich. Je hoeft alleen maar jouw spel te vinden en te spelen. Als je niet je eigen spel speelt heeft dat behoorlijke gevolgen:
  Spel is wat jonge kinderen doen wanneer hun behoeften vervuld zijn. Spel is wat jonge dieren hun behoeften vervuld zijn. Spel is wat volwassen doen in het weekend wanneer ze voor hun plezier gaan sporten, dansen, zingen of met andere hobbies aan de slag. Spel is ontspannen. Spel doe je voor het spel zelf, niet vanwege complimenten. Je weet dat je jouw spel aan het spelen bent wanneer je voor geen goud met het leven van een ander zou willen ruilen. In hoofdstuk drie komen we uitgebreidt terug op spel en de voordelen ervan.
  Jouw spel
  Denk eens terug of stel je een moment voor waarop al jouw behoeften zijn vervuld. Je hebt de komende periode genoeg te eten, je woont comfortabel, je hebt een leuke partner en een rijk sociaal netwerk en je hebt zelfs tijd en energie om jezelf te ontwikkelen. Wat deed/zou je doen op dat ontspannen moment?

  4.1 Spel maakt sterk
  In het vorige hoofdstuk ontdekten we dat je met spel het verschil kan onderscheiden tussen echt en nepgevaar.
  Spel kan vijanden transformeren in vrienden. Hoe dit in zijn werk gaat illustreert speldeskundige Stuart Brown in aan de hand van een waargebeurd verhaal over een husky en een ijsbeer. De ijsbeer heeft al maanden niet gegeten en ziet de husky als een lekker hapje. De husky ziet de ijsbeer niet als een vijand maar als een vriend waarmee gespeeld kan worden. De husky daagt de ijsbeer uit tot spel en de ijsbeer vergeet dat hij honger heeft.
  Mijn hond Goofy gebruikt dagelijks spel om zich veilig te voelen. Wanneer ze een andere hond tegenkomt dan wil ze spelen. Als de andere hond daarop ingaat dan weet ze dat ze veilig is. Wanneer de andere hond daar niet op ingaat weet ze dat de andere hond gevaarlijk is.
  4.2 Spel is aantrekkelijk
  Spel pase
  Spel en flirten
  Spel en behoeften
  4.3 Spel is succesvol
  Succes hangt af van hoe je omgaat met verandering.
  In het vorige hoofdstuk ontdekten we al dat vechten, vluchten of verstijven op verandering niet heel succesvol is. Aanpassen aan verandering wint van vechten, vluchten en verstijven op verandering
  Aanpassen aan verandering
  Hoe sneller je aanpast aan verandering des te succesvoller je bent.
  Darwin op de Galapagos
  In 2010 was ik met mijn toenmalige vriendin op reis in zuid Amerika. We hebben tijdens die reis een uitstap gemaakt naar de Galapagos Eilanden. De eilandengroep waar Darwin zijn Survival of the Fittest ontdekte. De Galapagos eilanden liggen ongeveer 5 uur vliegen uit de kust van Equador. En het is echt één van de meest bijzondere plaatsen die ik heb gezien. Vooral vanwege de dieren die je er ziet en het gedrag dat deze dieren vertonen. Op de Galapagos Eilanden zijn tot ongeveer 400 jaar geleden geen mensen geweest. En de dieren hebben zich niet aangepast aan mensen. Ze zijn niet bang. En daardoor kan je heel dichtbij komen. Je moet letterlijk over zeeleeuwen heen stappen. De dieren hebben zich niet aangepast aan mensen maar wel aan de omgeving. Per eiland zie je grote en kleine verschillen tussen dezelfde diersoort. Een booby op het ene eiland is anders dan een booby op het andere eiland. Op het ene eiland zijn de voeten rood en op de andere eilanden zijn ze blauw. Darwin observeerde de verschillen en kwam daardoor op zijn idee van ‘survival of the fittest’. En dat betekent niet overleving van de sterkste maar overleving van de meest aangepaste.
  Wanneer je je niet aanpast aan verandering dan heb je minder kans om te overleven.
  We hoeven inmiddels geen geleerde meer te zijn om te weten dat aanpassen aan verandering beter werkt dan vechten, vluchten of verstijven.
  Neem nu de wereld van de muziek. De langspeelplaat werd vervangen door het casettebandje, het casette bandje door de cd-rom en de cd-rom op zijn beurt door de mp-3. Alle producenten die zich niet hebben aangepast aan verandering zijn failliet. Platenzaken bestaan niet meer, free record shop bestaat niet meer. Mensen luisteren nog steeds muziek, maar via andere media.
  Door je aan te passen aan verandering heb je meer kans om te overleven. Maar er nog een succesvollere manier dan aanpassen en dat is verbetering creëren.
  Creëren van verbetering
  Neem Elon Musk als voorbeeld. De oprichter van Paypal Tesla en nog een aantal andere bedrijven is zeer succesvol. Elon Musk weet dat je door vernetering te creeren de toppositie inneemt die bijna niet meer in te halen is.

  Hij zag dat de manier hoe wij geld over de wereld sturen een stuk beter kon. Hij creëerde Paypal. Opeens kan iedereen met een paar klikken geld over de hele wereld versturen.
  Elon zag dat hoe wij ons vervoeren een stuk beter kan. Hij creëerde Tesla. En nu is Tesla de voorloper op het gebied van elektrische auto’s. Elon staat in Los Angeles te veel in de file. Hij besluit tunnels te boren zodat hij sneller van A naar B kan.
  Elon Musk is een voorbeeld wat betreft het creëren van verbetering.

  Dieren
  Kinderen

  Tijdens spel gaan alle leercentra in je brein aan. Terwijl wanneer je dingen te serieus neemt onze automatische stress, vecht, vlucht, verstijf piloot het overneemt. En die heeft geen ruimte voor nieuwe informatie. Vechten of vluchten gaat namelijk minder goed met extra bagage. Leren doe je het beste wanneer je ontspannen bent, wanneer je speelt. Het is niet voor niets dat de meeste dieren spelend leren. Het is ook niet voor niets dat kinderen van nature spelen. Het is eigenlijk niet slim om kinderen iets op een serieuze manier te leren. In Finland hebben ze dit al ontdekt.

  4.4 Creatief met spel?
  De wereld verandert steeds sneller. We kunnen op drie manieren omgaan met verandering:
  Verzet (vechten, vluchten of verstijven)
  Aanpassen
  Verbetering creëren
  Met verzet eindig je altijd als laatst. Als je je aanpast wordt je goede tweede. Door verbetering te creëren ben je verzekerd van de eerste plek. Elon Musk is iemand die altijd verbetering creëert.
  Creativiteit is dus noodzakelijk in een veranderende wereld. Creativiteit floreert bij spel. Spel neemt gevolgen niet zo serieus. Daardoor kan je out of the box denken. Met spel ben je niet bang om te falen. De gevolgen zijn minder heftig en dus neem je meer risico. Je durft meer te testen en te onderzoeken.
  4.5 Samenvatting
  Wat zijn de gevolgen van spel?
  Verhaal husky en de ijsbeer
  Ten noorden van Churchill, Canada, is er in oktober en november geen ijs op de Hudson Baai. Deze ijsbeer is een mannetje van 600 kilo, hij is wild en redelijk hongerig. Norbert Rosing, een Duitse fotograaf, is ter plaatse, en maakt een reeks foto's van deze huskies, die zijn vastgebonden. En van de linkerkant komt deze wilde, mannelijke ijsbeer, met een roofzuchtige blik. Elk van jullie die naar Afrika is geweest, of een straathond achter zich aan heeft gehad, weet dat er een vaste soort roofzuchtige blik is, dat je weet dat je in de problemen bent. Maar aan de andere kant van die roofzuchtige blik is een vrouwelijke husky in een speelse buiging, ze kwispelt haar staart. En iets heel ongewoons gebeurt. Dat vaste gedrag - dat zit ingebakken en stereotiep is en eindigt met een maaltijd - verandert. Deze ijsbeer staat over de husky. Geen klauwen uit, geen ontblote tanden, hij neemt een kijkje. En ze beginnen een ongelooflijke dans.
  Het voorbeeld van de husky en de beer geeft aan dat spel een vijand kan veranderen in een vriend

   

  5 Oorzaken voor het tekort aan spel
  Voordat we de een oplossing kunnen vinden moeten we eerst eten wat het tekort aan spel veroorzaakt heeft. Waarom is er een tekort aan spel?
    
  Mythe dat spel alleen voor kinderen is
  Mythe dat vechten de beste manier is om naar de top te komen
  Verantwoordelijkheid nemen voor
  Voordat we naar de oplossing kunnen voor het tekort aan spel kijke
  Als spel zo succesvol is, waarom spelen mensen dan zo weinig? Het antwoord is simpel. Omdat mensen niet beter weten.
  5.1 Levenslange hersenspoeling
  Hersenspoeling van buitenaf
  Vanaf onze vroege jeugd worden we gebrainwashed met het idee dat je alleen maar aan de top kan komen door de vechten. Supermario moet allerlei monsters bestrijden om zijn prinses te bevrijden. Simba moet allerlei gevaren en uiteindelijk de kwade oom Scar verslaan om zijn plek als koning op te eisen en vrede te herstellen. Maar ook als we volwassen zijn kijken we graag naar naar vechtfilms met gladiatoren en strijders. Of we kijken naar series waarin advocaten met woorden strijden tegen het onrecht.
  Spel daarentegen wordt op een zwarte lijst gezet als iets kinderachtigs. Spelen doe je niet als volwassene. Het enige spel dat op een voetstuk wordt geplaatst is wanneer mensen serieus spelen. Denk aan profvoetballers. Speels wordt onterecht als minderwaardig gezien ten opzichte van serieus.
  Hersenspoeling van binnenuit
  Ondanks de constante massa hypnose van buitenaf is er een nog veel sterkere kracht aan het werk. Dat is ons eigen hoofd. Onze eigen gedachten. De hele dag staat er een zelfgemaakte podcast aan. De hele dag spelen we in ons hoofd dezelfde scènes af. Ik ben te dik. Ik ben het niet waard. Ik ben niet goed genoeg. Deze vorm van zelfhypnose is vele malen krachtiger dan de hypnose van buitenaf.
  Bijna allemaal hebben we de overtuiging dat we iets moeten doen om goed genoeg te zijn. Deze aanname ontstaat in onze jeugd. Wanneer je als kind voor het eerst op het potje plast staan je ouders te dansen van geluk. Je krijgt complimentjes. Maar als je drie weken achter elkaar op het potje gaat kijken je ouders niet op of om. Als kind snap je hier niet zoveel van. Eerst was het fantastisch en nu doet het er niet toe. Sterker nog je ouders zijn teleurgesteld wanneer je het niet op het potje doet. Het potje wordt vervangen door de wc. Daarna volgen goede cijfers op school en en later een promotie op het werk.
  Als ik ….. dan ben ik goed genoeg. We zijn gehersenspoeld en leven met het idee dat we altijd iets moeten doen om goed genoeg te zijn.
  Een tweede aanname die ontstaat is dat een ander, een externe factor het recht heeft om te bepalen dat we goed of niet goed zijn. Met deze aanname worden we afhankelijk van de goedkeuring van anderen.
  Het goede nieuws is dat we constante stroom hypnose van buiten kunnen terugdringen. En de negatieve zelfhypnose kunnen we vervangen door positieve zelfhypnose.
  5.2 Wat staat er op je zwarte lijst?
  Als kind vond ik groentesoep superlekker. Ik schepte soms wel twee of drie keer extra op. Mijn moeder blij en ik ook. Tot op een goede avond de drie borden groentesoep er na een uurtje weer uitkwamen. Ik had buikgriep. Zo plezierig als de soep eten, zo onplezierig was de terugweg van de soep. Sindsdien heb ik die groentesoep nooit meer gegeten. Die avond heeft voorgoed mijn liefde voor groentesoep bekoelt. Ik eet zeker geen drie borden meer. Als ik het überhaupt al eet.
  Het voorbeeld van de soep geeft aan hoe ons onderbewustzijn ons probeert te beschermen. Onderbewust heb ik ziekzijn en groentesoep aan elkaar gelinkt. Het feit dat ik 20 jaar later dit als voorbeeld noem geeft aan dat dat een stevige link is geworden. Terwijl het niet eens aan die soep lag. Want mijn broertjes en zusjes hadden nergens last van. Een onterechte link.
  Het onderbewuste houd niet van risico. Als er iets vervelends gebeurt dan zet het alles wat er mee te maken kan hebben op een zwarte lijst. Zodra iets in de buurt gaat het alarmsysteem af en ervaar je stress. Onderbewust hebben we een zwarte lijst met alle dingen de we als slecht beoordelen en een witte lijst met alle dingen die we als goed beoordelen.
  Naarmate we ouder worden gebeuren er een hele hoop leuke dingen maar ook minder leuke dingen. Hoe ouder je wordt des te meer dingen op je zwarte lijst. Hoe meer dingen op je zwarte lijst des te kleiner je speelruimte. Hoe meer op je zwarte lijst des te minder vrijheid.
  Er gaat iets niet helemaal goed in een vliegtuig en je krijgt vliegangst. Je krijgt een keer kritiek en bent nu bang voor feedback. Je loopt een keer een blauwtje en durft het andere geslacht niet meer aan te spreken. Op de snelweg gaat het bijna mis en vanaf nu rijdt je alleen maar binnendoor.
  Veel voorkomende dingen op de zwarte lijst
  Stress is ongezond
  Vechten hoort niet
  Vluchten is laf
  Vul lijst aan:
  De zwarte lijst van Lars Boeck
  Natuurlijk heb ook ik een zwarte lijst. Een belangrijk item op mijn zwarte lijst is niet effectief zijn. Ik wil graag effectief zijn. Dit uit zich in kleine dingen dat ik het hondenvoer naast de hondenbak wil hebben. Zodat je heel effectief de hond te eten kan geven. Mijn vriendin vind een zak hondenvoer niet esthetisch. En van haar moet de zak ergens in een kast verderop. Dat gaat recht in tegen mijn effectiviteits principes. Je begrijpt dat we inmiddels uit elkaar zijn. Effectiviteit komt ook terug in mijn werk. Zo coach ik op een effectievere manier door de verandering op dagelijkse basis terug te laten komen.
  Een ander voorbeeld is afspraken maken. Normaalgesproken gaan daar 6 mails of whatsapps overheen om een afspraak te maken. Persoonlijk wil ik graag met iemand afspreken. Maar het zoeken naar een geschikte datum en tijd is een puzzel waar ik niet blij van wordt. Dus dat los ik anders op. In mijn agenda blok ik tijd voor mezelf om aan mijn bedrijf te werken, te surfen of te tennissen Als iemand een afspraak wil kan die dan via een slimme tool rechtstreeks een afspraak in mijn agenda plannen. Superhandig. Super effectief. Een datumprikker. Dit scheelt mij zoveel tijd . En de ander kan plannen wanneer het hem uitkomt. Fantastisch. Maar niet iedereen denkt er zo over. Veel mensen vinden het onpersoonlijk. Ze denken dat ik de afspraak niet belangrijk vind. Ze denken dat ik hen niet belangrijk vind. En dat roept dus weerstand op. Dat ik hen niet belangrijk vind is een aanname. Ik vind hen wel belangrijk. Als ik hen niet belangrijk vond had ik hen dan de link gegeven tot mijn agenda? Om zomaar een uur van mijn tijd te mogen claimen? Wat ik niet belangrijk vind is wanneer precies de afspraak plaatsvindt. Wat ik ook niet belangrijk vind is om daar 6 mails over te moeten sturen. Als ik dat moet doen wordt ik mijn eigen secretaresse. Er staan uiteraard nog meer dingen op mijn zwarte lijst maar die zal ik jullie nu besparen.
   

   


   

 • Het grootste gevaar krijgt voorrang

  Ik schrijf dit op het moment dat ik in zelfgekozen quarantaine zit. Corona is een heel goed voorbeeld. Voordat Corona in beeld was hadden we het over klimaatverandering en gender. Toen kwam Corona en maandenlang praatte niemand ergens anders over. De andere problemen deden er niet meer toe. Pas als Corona verdwijnt gaan we ons weer bezighouden met minder belangrijke gevaren

 • 1.1 Intro

  In hoofdstuk 1 ontdekten we de schadelijke gevolgen van stress op ons lichaam. Hoe langer de stress aanhoudt des te slopender zijn de gevolgen. Het stresshormoon cortisol schakelt zelfs ons imuunsyteem uit waardoor de deur wagenwijd openstaat voor virusen bactereien en kankercellen om zich te vermenigvuldigen. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is ontdekken we de gevolgen van stress op ons gedrag. Hoofstuk 1 ging over wat stress doet met ons lichaam. Hoofdstuk 2 gaat over wat we met ons lichaam doen door stress. Stress gooit ons gedrag duizenden jaren terug. We gaan ons gedragen als holbewoners. Stress maakt een waakhond in ons wakker die veel sterker is dan ons verstand. Onze waakhond kan maar drie dingen: fight flight en freeze. Fight flight freeze heeft niet allen gevolgen voor onszelf maar ook voor de mensen om ons heen. Onze vrienden, famile en collega's lijden onder het gedrag van onze waakhond.

 • Mijn behoefte aan veiligheid

  Bij mij heeft de behoefte aan veiligheid een grote rol gespeeld. Lang heb ik mensen bestempeld als onveilig. Mijn vader is zijn eerste vijf levensjaren opgegroeid in de oorlog. Eén van zijn belangrijkste lessen was dat je altijd op de hoogte moet zijn van wat er in de wereld gebeurt. Joden die wisten wat er gaande was zijn immers gevlucht naar veiliger oorden. Van de Joden die niet zijn gevlucht kennen we het verhaal. Dat heb ik in mijn oren geknoopt. Oorlogstijd maakt duidelijk waar mensen toe in staat zijn. Ik bestempelde mensen als potentieel gevaarlijk voor mijn behoefte aan veiligheid. Van mijn 10e tot mijn 30e ben ik op zoek geweest naar wat mensen nu veilig of gevaarlijk maakt. Nu zijn mensen voor mij veilig, of ze nu spelen vechten vluchten of verstijven.

 • 1.2 Body Type: Tijger

  Het Body Type is iemand die diep van binnen gelooft: ik ben mijn lichaam. Je herkent ze aan hun goede zorg voor hun lichaam. Dit zijn de fitgirls en boys, de foodies en de suplementen slikkers. Ook crosfitters vallen hieronder. Zo lang hun lichaam doet wat ze willen voelt het Body Type zich goed. Zodra er hun lichaam iets anders doet dan ze willen heeft het Body Type een groot preobleem. Het eigen lichaam is het centrum van het universum. Het body type kan eenvouduig grenzen aangeven en kan op de andere type als egoistisch overkomen.
   

 • Varandering

  De wereld verandert steeds sneller. We kunnen op drie manieren omgaan met verandering. Verzetten, aanpassen of verbetering creëren. Met verzet eindig je altijd als laatst. Als je je aanpast wordt je goede tweede. Door verbetering te creëren ben je verzekerd van de eerste plek. Elon Musk is iemand die altijd verbetering creëert. Creativiteit is dus noodzakelijk in een veranderende wereld.aan.

 • 1.3 Love Type: Zwaan

  Het Love Type is iemand die diep van binnen gelooft: ik ben mijn geliefde. Je herkent het Love Type aan de goede zorg voor de geliefde. Het Love Type doet er alles aan om de relatie in leven te houden. Het ergste dat een Love Type kan gebeuren is dat de relatie eindigt. Het Love Type is verloren in zijn eentje. De partner is het centrum van het universum.

 • Gelukkig is er naast fight flight freeze nog iets wat wij mensen kunnen. Het is de tegenhanger van overlevingsgedrag. Het is spontaan. Het verbindt ons met elkaar. Het maakt ons lichaam gezond en sterk. Het maakt ons samen gezond en sterk. Het geeft ons toegang tot de kennis en talenten van anderen. Het heeft vele namen; flow, de X factor, sex appeal, charisma. Je hebt of je hebt het niet. Puppy's en kittens hebben het. Je kan het op het ene moment hebben en een seconde later weer kwijt zijn. De groten der aarde weten de weg er naartoe. Mandela, Obama en Kennedy. Steve Jobs, Cruyff, Romario, Messi, Federer. Voor hen gelden de beperkende regels niet die voor normale mensen wel gelden. Het is origineel en wordt altijd tevergeefs gekopieerd.

   

  Ik noem het spel en het brengt je veiligheid en succes.

 • 1.3 Group Type: Wolf

  Het Group Type is iemand die diep van binnen gelooft: ik ben de groep. Je herkent het Group Type aan de zorg voor de groep. Het Group Type houdt de groep bij elkaar.  Het beschermt de groep tegen gevaren van buitenaf. Indringers in de groep zijn niet welkom. Als iedereen in de groep tevreden is dan heeft het group type eindelijk rust. 

 • 1.4 Surpise!!!

  In hoofdstuk 1 ontdekten we de schadelijke gevolgen van stress op ons lichaam. Hoe langer de stress aanhoudt des te slopender zijn de gevolgen. Het stresshormoon cortisol schakelt zelfs ons imuunsyteem uit waardoor de deur wagenwijd openstaat voor virusen bactereien en kankercellen om zich te vermenigvuldigen. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is ontdekken we de gevolgen van stress op ons gedrag. Hoofstuk 1 ging over wat stress doet met ons lichaam. Hoofdstuk 2 gaat over wat we met ons lichaam doen door stress. Stress gooit ons gedrag duizenden jaren terug. We gaan ons gedragen als holbewoners. Stress maakt een waakhond in ons wakker die veel sterker is dan ons verstand. Onze waakhond kan maar drie dingen: fight flight en freeze. Fight flight freeze heeft niet allen gevolgen voor onszelf maar ook voor de mensen om ons heen. Onze vrienden, famile en collega's lijden onder het gedrag van onze waakhond.

Alle berichten
×
×
*Company address:
Wiecherlinckstraat 174
8011KN Zwolle, 
Overijssel
The Netherlands

*Websites
www.theplaypotential.com
www.vanstressnaarsucces.com
www.charismatischleiderschap.nl
Phone +31634777164
Mail: lars@theplaypotential.com

*Bank
ABN AMRO
IBAN: NL75ABNA0626554705
BIC: ABNANL2A

*Chambers of commerce
KVK: 67793096
VAT number: NL193902953B02

1 Website
By using or accessing the Site in any way, viewing or browsing the Site, or adding your own content to the Site, you are agreeing to be bound by these Terms of Service.
1.1 Intellectual Property
The Site www.theplaypotential.com, www.vanstressnaarsucces.com and 
www.charismatischleiderschap.nl and all of its original content are the sole property of The Play Potential.
1.2 Termination
The Play Potential reserves the right to terminate your access to the Site, without any advance notice.
1.3 Links to Other Websites
Our Site does contain a number of links to other websites and online resources that are not owned or controlled by The Play Potential.
The Play Potential has no control over, and therefore cannot assume responsibility for, the content or general practices of any of these third party sites and/or services. Therefore, we strongly advise you to read the entire terms and conditions and privacy policy of any site that you visit as a result of following a link that is posted on our site.
1.4 Changes to This Agreement
The Play Potential reserves the right to modify these Terms of Service at any time. We do so by posting and drawing attention to the updated terms on the Site. Your decision to continue to visit and make use of the Site after such changes have been made constitutes your formal acceptance of the new Terms of Service.

2. Services events, courses, camps, workshops, seminars and coaching
2.1 Subscription
By clicking on the “subscribe” button on one of our event pages the Participant purchases the service, event, course, workshop, camp, seminar or coaching (from now on course) and commits to attend it in the date and place chosen. The Play Potential (from now on The Play Potential) upon communicating to the Participant at least 20 days before the beginning of the course, has the faculty to change (a) the location of the course and/or (b) the date of it, for organisational purposes and for the best results. The Play Potential will communicate to the participant the new dates and/or the new location of the Course via e-mail and/or by phone. In that case, the Participant can attend the Course, wherever it’ll be organised, as long as, up to 10 days before the beginning of the Course which has been postponed or moved to another location, he timely informs that by writing to The Play Potential via certified mail with advice of delivery, or by phone or via e-mail. In any case, the Participant’s right to recede from the present contract will not be affected and it needs to be exerted by sending a certified mail with advice of delivery to The Play Potential up to 10 days from the date in which he receives the communication of the change of location or the variation of the date of the Course.
2.2 Organisation of the course
The organisation and management of the Course are taken care by The Play Potential or one of their partners, residing in Krommedijk 4
9464TK Eexterzandvoort, Drenthe.
2.3 Cancellation rights
If the Participant decides to withdraw within 15 days after booking the Course, he has the right of a 100% refund of what he paid.
If the participant doesn’t cancel the course he will not be refund.
2.4 Expenses
The travel and hotel expenses are not included in the expenses for the participation to the Courses if not communicated otherwise.
2.5 Privacy policy
By signing the present contract the Participant expresses his consent to the treatment of the personal data which will be handled for the registration of this initiative, for statistical data processing and to send, if agreed upon, commercial information regarding products and services of The Play Potential, with computerised methods, strictly need for those purposes. Giving your personal data is necessary for the execution of the service, which includes, at the discretion of the Client, the forwarding of commercial information. The holder of your personal data is The Play Potential, having its head office in Krommedijk 4
9464TK Eexterzandvoort, Drenthe, the Netherlands. The Client is entitled to exert his rights of article 7 of Legislative Decree (D.Lgs.) 196/03 (access, integration, correction, opposition, cancellation) with regards to the above-mentioned holder responsible for the treatment of your personal data. The data will be treated by people in charge at The Play Potential to handle the event, marketing and administration and can be communicated to The Play Potential companies for the same purposes of the data collection.
2.6 Force Majeur
In case The Play Potential fails to respect the obligations deriving from the present contract due to a cause not imputable to the company itself, The Play Potential will have the faculty to suspend temporarily and/or permanently its compliance to contract; any costs already sustained by the Participant, in the case of an early termination of the contract, due to a non-fulfillment and/or negligence not ascribable to The Play Potential, will be refunded proportionally to the Participant. As non-ascribable cause, and as a non-comprehensive example and, it means, among other things, “force majeure, fortuitous event, and as a non-comprehensive example, natural disaster, strikes, sudden deaths”. Among the non-ascribable causes are included other things, diseases of the staff and/or the trainers, the unavailability of the location, war situations, nuclear and natural disasters which prevent the execution of the Course. The Play Potential declines any responsibility deriving from any disease/sickness and/or any kind of psychological/emotional disease which could stem during the course and/or for any material or immaterial harm deriving from an incorrect use of any information /or technique suggested during the Course.
In case the participant is under 18, the parents will sign the detailed agreement of each course at the moment of registration on the first day of the course.
2.7. Execution of the course
The Play Potential retains the right and faculty to have their trainers and coaches leading the activities or parts of them and are not personal responsable for any injure or emotional or physical damage at the participant


3 Copyright
The copyright on the data collection, brochures, study and training materials, text books, informative sheets, photocopies, manuals, charts, CDs, DVDs and the other written materials provided and used in the Course, which are published by The Play Potential, from now on called “the materials”, is up to The Play Potential, unless on the same material is mentioned a third part who has the copyright. Without expressed written authorization from The Play Potential, the Participant will not published the data extracted from the materials under any form and will not duplicate or spread them in any way. Also the copyright on the program material, on the documents, in written form as well as electronic digital form, on offers, letters, reports, evaluations, proposals, CDs, DVDs and similar things derived from the activities of The Play Potentialis entitled exclusively to The Play Potential. The methods of diffusion, as above-mentioned, are not comprehensive. Even in the case of diffusion in a different way from the above mentioned, the copyright and the other rights of intellectual property are not transferred and The Play Potential is entitled to them.


4. Products
4.1 Payment products
All payments are due upon receipt. If a payment is not received or payment method is declined, the buyer forfeits the ownership of any items purchased. If no payment is received, no items will be shipped.
4.2 Shipping Policies
Shipping will be paid for by the buyer in the amount agreed upon by the seller at the time of purchase. If an item is lost during shipping, the total cost of item, including shipping, will be refunded to the buyer by the seller. Shipping costs may double if shipping internationally. If an item is damaged during shipping, seller will not be held responsible.
4.3 Refund/Return Policy
Items are entitled to be refunded or returned based on complaint. If an item is damaged during shipping, a replacement item will be sent free of charge. If an item is unsatisfactory, a written explanation is needed before the item may be considered for a refund. Buyer must take into account the description of the item before requesting a refund. If the item matches the description by the seller and the buyer is unsatisfied, seller is not responsible for refund. Exchanges are granted on a case-by-case basis.
4.4 Cancellation
An item may be cancelled up until payment has been processed. Once payment has been processed, the buyer is responsible for payment.
4.5 Complaints
Any complaints about items or sellers may be sent to our support team: info@weekaway.nl or 0031634777164. There is no guarantee of a resolution. Each case will be looked at individually, and the seller will be in contact as well.
4.6Legalities
The seller is not responsible for any health or safety concerns once the buyer has received the item. If any harm is incurred from the items purchased by the buyer, the seller shares no responsibility.


5. JURISDICTION and PLACE OF JURISDICTION
The present agreement is subject to the Dutch law. The litigations stemming from the present agreement will be subject exclusively the competent Dutch judge.


6. Contact Us
If you have any questions about this Agreement, please feel free to contact us at lars@theplaypotential.com